2/3 Canelloni makaronų pakelio;
200 gr. riebios varškės (9%);
50 gr. feta sūrio;
100 gr. tarkuoto Džiugo arba
Parmezano sūrio;
500 ml pieno;
50 gr. sviesto;
1 valgomas šaukštas miltų;
žiupsnelis muskato;
druskos ir pipirų pagal skonį;
aliejaus kepimui.
Visų pirma pasigaminame Bešamelio padažą iš pieno, sviesto, miltų ir muskato) kaip gaminti rasite aprašyma prie lazanijos.
Šaldytus špinatus pakepinti alyvuogių aliejų,atvėsinti ir sumaišyti su varške, fetos sūriu ir druska su pipirais.
O dabar pasisemkite kantrybės, nes reikės su šaukštelio pagalba Canelloni makaronus prikimšti spinatų įdaro.
Jei turite konditerini maišelį, bus paprasčiau. Maniškis išėjo iš rykiuotės, todėl žaidžiau su šaukšteliu :)
Prikimštus makaronus sudėti į kepimo formą, gali būti ir stiklinė) užpilti bežamelio padažu, apibarstyti tarkuotu džiugu. Kepimo formą uždengti folija, arba dangčiu ir kepti 40 min. 160C temperatūroje. Tada nuimti foliją ir dar kepti apie 5-10 min., kad gražiai apskrustų sūris.
Įdarą galit daryti koks tik patinka. Labai skanu Canelloni įdaryti su faršu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą