75 gr. sviesto;
75 gr. cukraus;
150 gr. miltų;
100 gr. razinų;
3 šaukštai romo arba brendžio;
1/2 citrinos;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus.
Jei norite, galite keksą papuošti glajumi. Jam reikės 100 gr. cukraus pudros ir 2 šaukštų citrinos sulčių. Cukraus pudrą ištirpinti citrinos sultyse ir gautu glajumi aptepti keksą.
75 gr. cukraus;
150 gr. miltų;
100 gr. razinų;
3 šaukštai romo arba brendžio;
1/2 citrinos;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus.
Razinas nuplauti ir užpilti brendžiu. Kambario temperatūros sviestą (ar margariną) išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniais ir pusės citrinos sultimis (apie 2 arbatinius šaukštelius). Į gerai išplaktą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tada suberti razinas ir sutarkuotą pusės citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą. Jei naudojate ne silikoninę ar tefloninę formą, reikėtų patepti dugną ir šonus aliejumi ir pabarstyti džiuvėsėliais. Kepti 40-45 min. 180C temperatūroje. Patikrinti ar keksas iškepęs galite kaip ir kitus kepinius- sausu pagaliuku. Jei įsmeigus ir ištraukus pagaliukas sausas, vadinasi kepinys jau iškepęs.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą