Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Žemaitiškas kastinys





500 ml grietinės (30-40% riebumo)
1 šaukstas sviesto
žiupsnelis nuplikytų kmynų
druskos pusė arbatinio šaukštelio
Supilam grietinę į indą, įdedame šaukštą sviesto ir sukame šaukštu arba plakame plaktuvu. Pradžioje masė pradės tirštėti, o vėliau atvirkščiai skystėti ir išsiskirs sviesto kruopelės. Tada dubenį statome į karštą vandenį ir sukame šaukštu, kol vėl gausis vientisa masė. Tada vėl statome dubenį į šaltą vandenį ir vėl sukame, kol pradės tirštėti ir skirtis sviestas, vėl greitai perdedam į karštą vandenį ir sukame iki vientisos masės, gavus vientisą masę dedame indą į šaltą vandenį ir sukame kol kastinys pasidarys blizgus ir ims kietėti. Tada sudedame druską ir kmynus. Išmaišome, sudedame kastinį į indą ir dedam į šaldytuvą minimum 2 val. kad sustingtų.
Svarbu nepamiršti, kad kastinį sukti reikia į vieną ir tą pačią pusę!!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą