2 stiklinės pieno;
1 kiaušinis;
2- 2,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 šaukštai su kaupu cukraus;
žiupsnelis druskos;
pusė stiklinės razinų;
1 nubrauktas šaukštas sausų mielių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Pieną pašildyti iki kokių 40 laipsnių suberti mieles, cukrų išmaišyti ir leisti mielėms išpukšloti (apie penkiolika minučių). Tada sudėti išplaktą kiaušinį, druską, aliejų suberti miltus viską išmaišyti. Pabaigoje įmaišyti nuplautas karštu vandeniu razinas. Tešlą laikyti šiltai ir leisti tešlai pakilti apie gerą pusvalandį. Kepti ant silpnos ugnies. Prieš kiekvieną blyną šaukštą su kuriuo dėsite tešlą įmerkti į vandenį (taip lengviau formuoti blynus). Kadangi naudoju naujos kartos keptuve Berghof- jokių riebalų nenaudoju. Riebalų nereikia ir kepant teflonu padengtoje keptuvėje. Bet jei mėgstate riebiau- kepkite aliejuje J.
Labai skanu!
AtsakytiPanaikinti