Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Avižinių dribsnių blynai (Rusų virtuvė)



2,5 stiklinės avižinių dribsnių;
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
3,5 stiklinės pieno;
3 kiaušinai;
30 gr. mielių;
100 gr. sviesto;
100 ml riebios grietinėlės;
2 šaukštai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
Aliejaus keptuvei patepti.
Pašildyti pieną ir sutrupinti į jį mieles, palaukti kol pradės "vaikščioti". Avižinius dribsnius ir miltus sumaišyti ir suberti į pieną, gerai išmaišyti, uždengti rankšluoščiu ir padėti šiltai 45- 60 min. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir druska, į juos supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti bei supilti į pakilusią tešlą. Baltymus ir grietinėlę išplakti  iki standžių putų (kiekvieną atskirai) ir  abu  atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą dar 15-20 min. atidėti, kad vėl pakiltų. Svogūną labai smulkiai sukapoti. Į įkaitintą keptuvę samčiu pilti tešlą ant blyno užbarstyti svogūnų, kai viena pusė apkeps - apversti. Dažniausiai valgomi su grietine. Bet jei nedėsite svogūnų, skanūs ir su uogiene.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą