Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Tartalette su uogomis

Pagrindui:
120 gr. sviesto;
1 kiaušinis
120 gr. cukraus;
250 gr. miltų
arbatinis šaukštelis vanilės esencijos.
Įdarui:
250 gr. desertinės "Žemaitijos pieno" varškės (arba "Prezident" tipo)
1 kiaušinis:
1 valg. šaukštas cukraus arba cukraus sirupo
Pakelis citrinų arba apelsinų želė




1.Visų pirma pasigaminame norimo skonio želė.
2. Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį, sudėti persijotus miltus, įpilti vanilės esencijos. Išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą minimum 30 min.
Subrendusią tešlą iškočioti pagal turimą formą ir dėti į kepimo formą. Labiausiai tinka garbanotais pakraštėliais. Tešlą gerai subadyti šakute ir kepti apie 10 -15 minučių 200C temperatūros orkaitėje.
3. Kol kepa pagrindas, varškę išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Dar galima įtarkuoti citrinos žievelės. 
4. Gautą varškės masę pilame ant pagrindo ir kepame dar 15 minučių.
5. Kepiniui leisti atvėsti. Tada ant jos dėti mėgiamų vaisių ar uogų. Tinka ir šaldytos. Pabaigoje uogas apšlakstyti citrinine želė. Želė turėtų būti jau prieš pat stingimą. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą