Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 1 d., antradienis

Keptas jautienos kumpis

500 gr. jautienos kumpio
1 valg. šaukštas medaus
1 valg. šaukštas Dijono garstyčių
1 valg. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis šviežio rozmarino
2 česnako skiltelės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Nuo kumpio pašalinti visas plėves ir sausgysles. Įtrinti česnaku, druska, pipirais ir rozmarinu. Įmasažuoti aliejų. Medų sumaišyti su garstyčiomis ir gauta mase aptepti kumpi. Dėti į šaldytuvą 24 val. Įkaitinti keptuvėje truputėlį aliejaus ir apkepti kumpį iš visų pusių po kelias minutes. Tada kumpį suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje apie valandą laiko. 20 min. 200C temp. ir likusį laiką (apie 30 min.) 180C temp. Išjungus orkaitę palaikyti kumpį suvyniota dar kokias 10 minučių, kad sultys išsivaiščiotų. Mėsa bus labai minkšta ir sultinga.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą