Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Keptas pomidorų padažas žiemai (lengva, greita ir skanu)

3 kg pomidorų;
2 dideli svogūnai;
1 česnako galvutė;
1,5 stiklinės cukraus (geriau rudojo);
2 valg. šaukštai druskos;
1-2 čili pipiriukai (jei nemėgstate aštriai, pakaks vieno);
aliejaus apie 100-150 ml;
žiupsnelis baziliko, čiobrelių ir rozmarino.


Pomidorus, česnaką ir svogūnus supjaustyti stambiai ( į 4-6 dalis.) Viską sudėti į karščiui atsparų indą, ant viršaus pabarstyti druska, cukrumi, žolelėmis ir apšlakstyti aliejumi. Kepti orkaitėje 2 val. 160C temp. Iškepusius pomidorus supilti į puodą, sutrinti el. smulkintuvu iki vientisos masės, užvirinti ir supilstyti į sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą