Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. rugsėjo 15 d., antradienis

Šokoladinis "Napaleonas"


 

Blynams:
Sviestas 400 g
Grietinės 450 g
Miltai 5 stikl.
Druska 1 žiups.

Kakavos miltelių 2 valg. šaukštai
Kiaušinis 1
Kremui:
250 gr. maskarponės sūrio
Cukraus 1 stikl.500 ml grietinėlės
300 gr. juodojo arba pieniško šokolado
Migdolų esencija 1 arbat. šaukštel.
Kaukazinių slyvaičių arba spanguolių uogienė 0,5 stikl.
Darbo eiga
Ant lentos supilti 5 stiklines miltų, padaryti duobutę į ją įmušti 1 kiaušinį, supilti grietinę ir gabaliukais supjaustytą sviestą ir kakavą. Tai ilgiausias procesas ir jam reiketų plataus didelio peilio. Kapoti tešlą, kol neliks sausų miltų ir pradės lipti į vientisą gabalą. Tada jau galite baigti minkyti rankomis ir padalinti tešlą į 10-12 vienodų dalių, padaryti iš jų rutuliukus, sudėti į lėkštę ir minimum valandai padėti į šaldytuvą. 

Ant lentos labai gausiai priberkite miltų ir kočiokite apvalios formos blynus. Kad būtų lygūs, uždedu norimo dydžio dangtį ir apipjaunu. Iškočiotą blyną subadau tankiai šakute ir į orkaitę, 200-220 laipsnių temperatūros. Galite kočioti ir ant kepimo popieriaus. Atvėsusius blynus sutepame kremu. Kremui ištirpiname vandens vonelėje šokoladą. Maskarponę išplakame su cukrumi ir grietinėle, pilame migdolų esenciją. Kai šokoladas atvės sumaišome su maskarpone.
Sutepus pusę visų blynu vidurinį sluoksnį (2-3 blynus) sutepu rūgščia uogiene. Viską sutepus tortą šiek tiek paspaudžiu iš viršaus su lentele. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo! 1-2 blynus pasilikite torto puošimui. Aš leidžiu tortui  pastovėti per naktį, tada sulyginu šonus ir aptepu juos likusiu kremu. Torto viršų ir šonus aptepu blyno trupiniais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą