Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Datulių saldainiai su lazdyno riešutais


300 gr. šviežių datulių;
50 gr. lazdyno riešutų;
2 valg. šaukštai kokosų aliejaus arba kakavos sviesto;
2 valg. šaukštai kakavos;
1 valg. šaukštas kavos likerio, arba "Vana Talinn" tipo likerio. (nebūtina).
Riešutus trumpai pakepinti keptuvėje ir susmulkinti su elektine trintuve. Datules taip pat sutrinti iki vientisos masės. Sudėti sutrintus riešutus, kokosų aliejų, kakavą ir likerį. Viską gerai išmaišyti. Laikyti mažiausiai  valandą šaldytuve. Tada formuoti tarp rankų rutuliukus ir apvolioti juos kokoso drožlėse arba kakavos milteliuose. Palikti šaltai per naktį. Iš šio kiekio pagaminau 27 saladainius. Skanaus :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą