Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Veršienos kukuliai su cukinijų makaronais


500 gr. veršienos faršo;
1 morka;
1 arbat šaukštelis druskos;
1 valg. šukštas pilnagrųdžių manų kruopų;
4 česnako skiltelės;
1 kiaušinis;
juodųjų šviežiai maltų pipirų;
400 ml. naminio kepto pomidorų padažo (žiūr.konservavimas);
2 jaunos cukinijos;
aliejaus kepimui.
Į veršienos faršą įdėti smulkiai sutarkuotą morką, manų kruopas, česnaką (2 skilteles), druską ir kiaušinį. Pagardinti juodaisiais pipirais. Daryti mažus kukulius ir apkepinti trumpai gilioje keptuvėje. Supilti pomidorų padažą ir troškinti apie 10 min.
Cukiniją supjaustyti kaip galima plonesnėmis juostelėmis, apibarstyti druska ir palaikyti kelias minutes, kad išsiskirtų sultys. Sultis nupilti, Cukinijas pakepti įkaitintame aliejuje su česnako skiltelėmis apie 3 min. Patiekiant galima pagardinti tarkuotu Džiugo sūriu arba Parmezanu.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą