Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. gruodžio 27 d., antradienis

Tortas "Močiutės namelis"




Šokoladiniam biskvitui:
150 gr. kambario temperatūros sviesto;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai;
300 gr. miltų;
11 gr. kepimo miltelių;
druskos ant šaukštelio galiuko;
2 valgomi šaukštai su kaupu kakavos miltelių;
150 ml. espreso kavos.
Baltam biskvitui:
1 indelis kondensuoto pieno;
4 kiaušiniai;
150 g miltų;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
50 g lydyto sviesto;
200 gr. prancūziškų biskvitinių pirštelių.
Kremui:
500 gr. maskarponės sūrio;
150 gr. cukraus pudros;
500 ml grietinėlės;
300 gr. juodojo šokolado;
100 gr. balto šokolado;
 Pertepimams:

300 ml. apelsinų sulčių;
200 gr. mėlynių, aviečių, braškių, vyšnių ar kitų uogų (tinka ir šaldytos).
Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo, tada dėti po vieną kiaušinį ir plakti elektriniu maišytuvu apie 5 min. Atskiram dubenyje persijoti miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. Mišinį atsargiai įmaišyti į sviesto/cukraus/kiaušinių masę, bet be elektrinio mikserio, pabaigoje įmaišykite atvėsusią expreso kavą. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą ir kepti iki 170C temp. įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikriname sausu pagaliuku jei ištraukus jis sausa, tortas iškepęs. Geriau neperkepti, bus skaniau. Iškepusį biskvitą palikite kol atvės ir tik tada perpjaukite į 3 dalis.

Baltam biskvitui visus produktus gerai išplakti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti 45 min įkaitintoje iki 175 C temp. orkaitėje. Orkaitę išjungus pyragą dar palaikyti apie 10 min. Ištraukti lauk ir atvėsinti. Padalinti į 3 dalis.

Kremui ištirpiname vandens vonelėje šokoladą. (atskirai juodą nuo balto). Maskarponę išplakame su cukrumi ir grietinėle. Kai šokoladas atvės sumaišome su maskarponės mase. Baltam šokoladui paliekame 3-4 šaukštus maskarponės masės.
Sloksniuojame tortą. Pirmas sluoksnis šokoladinio biskvito, ant jo saują vyšnių, tada kremas, ant jo baltas biskvitas, sluoksnis šokoladinio kremo tada morenginis laštas, vėl šokoladinis kremas, balto biskvito lakštas, šokoladinis kremas ant viršaus šokoladinis biskvitas sulaistytas iš apelsinų sulčių išvirtu sirupu. Leisti sustingti ir aptepti tuo pačiu šokoladiniu kremu.

Likusius biskvito lakštus supjaustyti mažėjančiais lakštais, kad išeitų trikampis ir sutepti likusiu šokoladiniu kremu. Biskvitinius pirštelius aptepti balto šokolado kremu ir prilipdyti prie suformuoto stogo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą