Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Kepta karka su bulvėmis ir raugintais kopūstais






















1 kiaulės karka;
1 kg bulvių;
2 skiltelės česnako;
1 šaukštas garstyčių;
500 gr. raugintų kopūstų;
druskos, lauro lapų ir pipirų pagal skonį;
čiobrelių, raudonėlio žiupsnelis;
svogūno galvutė
 Karką ištrinti su pipirais, druska, lauro lapais ir garstyčiomis (galima iš vakaro). Karką dėti į rankovę ir kepti apie 40 min. 200 - 190 laipsnių temeratūroje. Bulves išvirti su lupynomis (nepervirti, turėtų būti kietokos), nulupti apibarstyti čiobreliais, raudonėliu, saldžiąja paprika, druska. Apšlakstyti aliejumi. Kepimo rankovę prakirpti, sudėti aplink karką bulves ir kepti dar apie pusvalandį  180 laipsnių temperatūroje.
Kopūstus nuplauti, sudėti susmulkintą svogūną ir užpilti 2 šaukštais aliejaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą