Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Ubagų pyragas

500 ml uogienės;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė cukraus;
3 stiklinės miltų;
gvazdikėliai;
1 pakelis (11 gr.) kepimo miltelių.
 Uogienę išmaišyti su kepimo milteliai, cukrų išsukti su kiaušiniais. Į dubenį supilti uogienę, išplaktus kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti. Sudėti ir išmaišyti maltus gvazdikėlius. Kepimo formą patepti aliejumi ir sukrėsti gautą masę. Kepti apie 45-50 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kadangi pyragas labai storas išeina, aš patikrinu ar iškepes su medinių pagaliuku. Jei jis ištraukus iš pyrago sausas, vadinasi iškepė, jei aplimpa tešla- vadinasi dar ne laikas :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą