Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Troškinta menkė su daržovėmis grietinėlės padaže

500 gr. menkės file
200 ml  30% grietinėlės
200 ml vandens
400 gr. šaldytų daržovių mišinio kepimui
Prieskonių, druskos pagal skonį
100 - 150gr. ryžių


Žuvies filė apibarstyti mėgstamais prieskoniais (aš naudojau universalų prieskonių mišinį "Princesė"). Apvirti ryžius apie 5 min. Į Kepimo indą sudėti menkės filė, ant jos suberti apvirtus ryžius, ant viršaus sudėti šaldytų daržovių mišinį (atšildyti nebūtina) ir dar apibarstyti prieskoniais. Viską apipilti grietinėlės ir vandens mišiniu, uždengti folga (arba dangčiu, jei kepat stikliniame inde) ir kepti apie 35 min. 190 laipsnių temperatūroje. Patiekalas buvo labai švelnaus skonio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą