Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Sprandinės kepsnys "Viengungio svajonė"






























1 kg kiaulienos sprandinės;
250 gr. baravykų;
1 svogūnas;
3 skiltelės česnako;
1 morka;
1 kg mažų bulvyčių;
1 kg raugintų kopūstų;
2 valgomi šaukštai medaus;
6 šaukštai alyvuogių aliejaus; (arba savo mėgiamo)
Žiupsnelis čiobrelių, raudonėlio, kmynų;
Druskos ir pipirų pagal skonį.


Kiaulienos sprandinę įpjauti per vidurį, įtrinti česnaku, pipirais ir druska. Keptuvėje apkepinti susmulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintus baravykus. Atvėsintą įdarą sukimšti į sprandinės vidų, užsegti mediniais pagaliukais iš abiejų pusių. Sprandinę dėti į kepimo rankovę ir gražiai surišti storu siūlu. Kepti orkaitėje pusvalandį 200C ir valandą 170C temperatūroje. Kopūstus troškinti 1,5 val. su dviem šaukštais medaus ir 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Bulves išvirti ir nulupti. Užpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, čiobrelius, raudonėlį ir kmynus ir druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje apie 30 min. Galite dėti šalia sprandinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą