Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Makaronai su vištos krūtinėlės ir kokoso pieno padažu

 Jei netikėtai sulaukėte svečių ir norite juos palepinti skaniu patiekalu- šis idealiai tiks. Nes jo gamybai sugaišite maximum pusvalandį. Šis patiekalas taip pat patiks tiems, kas nemėgsta svogūnų, kadangi jų paprasčiausiai čia nėra. Dėl to nelemto svogūno, kurio nemėgsta mano gera draugė, ir gimė šis receptas. Tiesa anksčiau vietoje kokoso pieno pildavau grietinėlę. Kas kolorijų neskaičiuojate galite sėkmingai naudoti grietinėlę. Tačiau tada nepajusite malonaus salstelėjusio kokoso skonio, kuris puikiai tinka vištienai.
1 pakelis spageti;
400 gr. vištos krūtinėlės;
1 raudona paprika;
100 gr. išlukštentų krevečių;
400 gr. kokoso pieno (arba grietinėlės)
1 arbatinis šaukštelis kario;
1 šaukštas "Tako" prieskonių;
druskos pagal skonį;
aliejaus kepimui.




Visu pirma užkaiskite puodą su vandeniu spagečiams. Vištos krūtinėlę supjaustyti smulkiais kubeliais arba juostelėmis, apibarstyti tako prieskoniais, druską ir apkepti aliejuje kol mėsa pabals (apie 5-7 min) vis pamaišant. 
Jei per tą laiką užvirė vanduo, dėkite į jį spagečius. 
Ir vėl galima grįžti prie vištienos. Sudėti smulkiai supjaustytą papriką ir dar trumpai viską apkepti, įdėti kario, supilti kokoso pieną ir troškinti ant silpnos ugnies apie 7-10 min. Pabaigoje sudėti krevetes. Padažą pilti ant spagečių. 
Man šį sykį su spagečiais nepasisekė. Pirkau pagerintus naminius, o jie per  penkias minutes virto į košę,. Gerai kad padažas padėti ištaisė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą