Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 4 d., antradienis

Kepta Dijono lašiša su pekano riešutais


 Dievinu žuvį. Galėčiau ją valgyti kiekvieną dieną įvairiame pavidale. Praėjusiais metais Nicoje ant Viduržemio jūros kranto įsikūrusiame restorane (nuotrauka viršuje) valgiau Itališkai pagamintą žuvį su troškintom daržovėm. Buvo labai labai laaaaaaaabai saknu :). Bandžiau surasti panašų receptą internete. Jo dar neradau, bet prancūziškoje virtuvėje aptikau šį lašišos receptą. Darbo labai mažai, o skonis- karališkas. Manau kad puikiai tiktų toks žuvies ruošimo būdas ir šviežiai menkei, upėtakiui ar starkiui paruošti. 
Jums reikės:





































50 gr. ištirpinto sviesto; 
3 šaukštų "Dijon garstyčių
1 šaukšto medaus
1/2 stiklinės džiuvėsėlių
50 g. smulkiai pjaustytų pekano riešutų
4  arbatinių šaukštelių smulkintų šviežių petražolių
4-5 gabaliukų lašišos (filė arba kepsnelių)
druskos ir pipirų pagal skonį
1 citrinos (garnyrui)
Įkaitinti orkaitę iki 200 ° C. Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą, garstyčias ir medų. Kitame dubenyje sumaišykite džiuvėsius, susmulkintus pekano riešutus ir petražoles.

Kiekvieną lašišos filė pradžioje lengvai apvolioti medaus-garstyčių mišiniu, o po to džiuvėsėlių, riešutų ir petražolių mišinyje. Dėti į skardą, arba karščiui atsparų indą.
Kepti  lašišą 12-15 minučių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant paskaninti druska ir maltais pipirais. Patiekti su citrina ir salotomis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą