Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Migdolinio morengo pyragas su uogomis


Biskvitui:
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinio baltymas
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
1/2 citrinos sulčių
50 gr. sviesto arba margarino
Morengui:
3 kiaušinių baltymai
3 šaukštai miltinio cukraus
50 gr. migdolų
Kremui:
200 ml. plakamosios grietinėlės
2 šaukšatai miltinio cukraus
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, cutarkuoti žievelę ir išspausti citrinos sultis. Viską gerai išplakti, tada dėti kiaušinio baltymą ir vėl gerai išplakti. Pabaigoje įmaišyti miltus. Sukrėsti į kepimo formą ir kepti apie 30 min. 180C temp.
Morengui išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių putų. Pabaigoje įmaišyti susmulkintus migdolus. Masę paskleisti norimo dydžio ant kepimo popieriaus ir kepti 60 min. 120C temperatūroje.
Ant biskvito uždėti atvėsusį morengą. Grietinėlę išplakti iki standžios koncistencijos su miltiniu cukrumi. Ant kremo sudėti uogas. Dėti į šaldytuvą 1 val., galima ir pernaktį. Prieš patiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą