Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Špinatų sriuba su frikadelėmis ir krevetėmis


250 gr. vištienos faršo
1 kiaušinio trinys
1 valg.šaukštas avižinių dribsnių
šafrano ant peilio galiuko
druskos ir pipirų pagal skonį
2 litrai vištienos sultinio
6 karališkos krevetės
3 valg. šaukštai ryžių
1 morka.
100 gr. špinatų

Užvirti sultinį, suberti nuplutus ryžius. Kol sultinys užvirs iš vištienos faršo, šafrano, kiaušinio, avižinių dribsnių išminkyti frikadelių masę, įdėti druskos ir pipirų. Iš gautos maės suformuoti frikadėles. Į sultinį sudėti sutarkuotą morką ir kai jis vėl užvirs sudėti frikadeles. Virti ant silpnos ugnies 10 min. Pabaigoje sudėti pjaustytus špinatus (mano buvo labai dideli) leisti užvirti ir išjungti. Krevetes išvalyti ir apkepti aliejuje kol paraus (apie 1 min.) Krevetės dėti į lėkšte prieš pat patiekiant. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą