Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Aguonų vyniotinis

Tešlai:
500 g miltų,
1 stiklinė pieno,
1 kiaušinis,
1 pakelis sausų mielių
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 tryniai,
žiupsnelis druskos,

Įdarui:

200 g razinų
200 g aguonų,
150 ml pieno,
100 g cukraus,
1 valgomas šaukštas medaus,
2 valgomi šaukštai sviesto.
Į miltus suberti mieles, cukrų, druską, kiaušinį, 2  trynius, pieną ir  užminkyti tešlą. Įpilti ištirpintą sviestą, tešlą dar kartą suminkyti ir padėti šiltai (turi pakilti dvigubai). Aguonas 10 min. pavirinti piene, nusunkti, sumalti arba sugrūsti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti aguonas, cukrų bei medų. Viską kepinti kelias minutes, tada sudėti razinas. Iš tešlos iškočioti stačiakampį nestorą lakštą. Aptepti aguonų mase Suvynioti volelį Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30- 40 min.




2 komentarai:

  1. katik pagaminau,austa.labai skanus,draugai negali atsivalgyti.o jusu virtuve labai puiki

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Gintautai. Smagu girdėti, kad ir vyrai pyragus kepa. Siūlau dar pabandyti iškepti aguonų pyraga pagal bandeliu tešlos receptą. Neseniai kepiau, buvo labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti