500 g miltų;
1 stiklinė vandens;
2 -3 šaukštai aguonų;
6 šaukštai cukraus;
10 g šviežių mielių(jokiu būdu nedaugiau);
žiupsnelis druskos;
2 šaukštai aliejaus.
Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite, suberkite su cukrumi ištrintas mieles ir leiskite masei pakilti apie 15 min. Tada suberkite persijotus miltus, druską ir išminkykite tešlą. Suberkite aguonas, supilkite aliejų ir minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikite uždengtą šiltoje vietoje (valandą laiko), kad pakiltų. Iš tešlos iškočiokite mažojo piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais, sudėkite į miltais pabarstytą (arba kepimo popieriumi išklotą) skardą. Kepkite 180°C temperatūroje, kol gražiai pagels.
Jei norite minkštesnių kepkite 200°C, kol pagels. Ištraukę palikite atvėsti ir galėsite skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą