Vyniotiniui
3 kiaušiniai + 1 trynys
2/3 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 stiklinė ekstra miltų
4 nubraukti valg. šaukštai krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė smulkiai sutarkuotų morkų
3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Kremui
2 pakeliai varškės
150 g kambario temperatūros sviesto
4 valg. šaukštai cukraus
1/2 citrinos sulčių ir žievelės
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
sauja razinų (nuplautų karštu vandeniu ir nusausintų)
Cukraus pudros apibarstymui.
Paruošimas:
Ant vandens garų vonelės mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, trynį, vanilę ir cukrų, kol gausis labai puri šviesi masė (apie 10 min.). Į kiaušinių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Atsargiai išmaišyti. Suberti morkas, supilti aliejų ir dar kartą viską kruopščiai, bet atsargiai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 170º С, kepimo skardą (25 x 37 cm) iškloti kepimo popieriumi.Supilti masę į paruoštą skardą ir kepti 20 – 25 min. (tikrinti mediniu pagaliuku).
Iškepus išimti iš orkaitės ir palaukti kelias minutes. Kartu su popieriumi suvynioti, ataušinti.
Kremui išplakti varškę su sviestu, cukrumi ir vanile. Įmaišyti nutarkuotą citrinos žievelę sultis, razinas.
Išvynioti ataušusį biskvitą, nuimti popierių ir aptepti varškės kremu ir vėl suvynioti, apibarstyti cukraus pudra. Leisti pastovėti apie valandą laiko.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palaukti kelias minutes. Kartu su popieriumi suvynioti, ataušinti.
Kremui išplakti varškę su sviestu, cukrumi ir vanile. Įmaišyti nutarkuotą citrinos žievelę sultis, razinas.
Išvynioti ataušusį biskvitą, nuimti popierių ir aptepti varškės kremu ir vėl suvynioti, apibarstyti cukraus pudra. Leisti pastovėti apie valandą laiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą