Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Vištienos plovas

500 gr. vištienos ketvirčių;
1,5 stiklinės ryžių (tinka plikyti);
2-3 didelės morkos;
2-3 svogūnai;
2-3 skiltelės česnako;1 žalia paprika (nebūtinai);
1 čili pipiriukas;
2-3 lauro lapai;
4-5 kvapieji pipirai;
1 šaukštelis kario;
Juodi šviežiai malti pipirai (apie 1/2 arbat. šaukštelio);
Druskos pagal skonį;
4 valgomi šaukštai adžikos (naudoju savos gamybos) arba pomidorų padažo;
aliejaus kepimui.


Vištos ketvirčius supjaustyti mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti susmulkintą česnaką, tada sudėti mėsą, apibarsyti maltais juodaisiais pipirais ir druską ir vis maišant kepti apie 7-10 minučių. Apkepintą mėsą dėti į puodą storu dugnu arba indą atsparų karščiui. 
Aliejuje apkepinti susmulkintą svogūną ir sudėti ant  vištienos. Tada aliejuje apkepinti  supjaustytas morkas, sudėti adžiką arba pomidorų padažą, vis maišant apkepinti apie 5 min., sudėti susmulkintą čili pipiriuką ir viską sukrėsti ant mėsos su svogūnais. Paskutinė eilė puode- ryžiams. Supilame juos ant viršaus, įdedame lauro lapų, kvapiųjų pipirų, pabarstome kariu ir užpilame vandens arba sultinio tiek kad virš ryžių būtų per pirštą (apie 1,5 cm). 




Orkaitėje troškiname apie 20 min. 200 C temperatūroje ir apie 30 min. 170 C temperatūroje. Jei virsite puode, pakaks pusvalandžio (kol užvirs ant kaitrios liepsnos, o vėliau sumažinti iki minimumo). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą