Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Aioli padažas -pusė per pusę

2 kiaušinių tryniai (turėjau kaimiškų)
2 arbatiniai šaukšteliai Dijono garstyčių;
2 valgomi šaukštai žaliųjų citrinų sulčių ( bet tinka ir paprasta citrina);
200 ml alyvuogių aliejaus;
2 didokos česnako skiltelės;
druskos ir maltų pipirų pagal skonį;

Na ir kitai pusei - du šaukštai natūralaus jogurto ir arbatinis šaukštelis rudojo cukraus. Tuoj suprasite apie ką aš čia :)

Česnaką išspaudžiau ir sumaišiau su garstyčiomis, citrinos sultimis ir kiaušinių tryniais. Gerai viską išplakiau su šluotele. Tada pamažėle, lengva, plona srovele pyliau aliejų ir pastoviai plakiau. Tai su viena ranka, tai sukita kol masė tapo tiršta. Tai truko apie 20 min. Pabaigoje pagardinau druska ir pipirais. Paragavau, skanu, bet pamaniau norėtusi kažko dar lengvesnio. Tada padalinau Aioli per pusę į vieną pusę įdėjau 2 šaukštus jogurto. Paragavau, neblogai, bet lyg rugštoka. Tada įbėriau 1 arbatinį šaukštelį rudojo cukraus. Ir vėl ragauju...hm...skanu...puiku. Vienu šūviu du zuikiu. Aioli su jogurtu pagardinau salotas su jautiena. Niamu -niam. O gryną aioli - patieksiu šiandien prie kepto kiršlio. Ar teko ragauti tokios žuvies? 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą