Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Keptas kiršlys (Grayling) su bolivine balanda (kynva), keptais pomidorais ir aioli padažu


Šeštadienį gavau puikią dovaną - Lietuvoje draugo pagautą šviežutėlį apie 300 gr. kiršlį (angl. grayling). Dar prieš metus apksritai nežinojau apie tokios žuvies egzitavimą. O šiandien ją pagaminau. Tikiuosi ir pati tokią pagauti...
 Receptų internete negausiai...Kadangi ji priklauso lašišinių šeimai nusprendžiau išbandyti tuos pačius principus. Pabarsčiau druska, pipirais idėjau keletą šakelių petražolių, šakelę čiobrelio ir citrinos grižinėlių ir palikau per naktį. 
Viso patiekalo gamyba užtruko apie 15-20 min. Visų pirma išviriau garnyrą iš pusės stiklinės bolivinės balandos sėklų. (Pusė stiklinės sėklų, 1 stiklinė vandens, žiupsnelis druskos. Sėklas gerai nuplauti vandeniu ir virti apie 10-12 min ant silpnos ugnies).
 Tada įkaitinau keptuvę ir sudėjau kepti aliejuje apvoliotus pomidorus. Aišku gaminant daugiau juos galima kepti su šakelėmis orkaitėje apie 30 min., bet  pietūs tik man, todėl gaminau taupiai. Šailia dar įdėjau kepti citriną.
 Iš žuvies išėmiau citriną ir į jos vietą įdėjau apie 20 gr. sviesto ir "užsegiau" su dantų krapštukais. Tada dar paglosčiau iš visų pusių su alyvuogių aliejumi ir į ta pačia keptuvę šalia pomidorų. Iš abiejų pusių kepiau po 4 min. Bet tikrai būtų pakakę ir po 3 min., nes žuvis jau buvo į sausąją pusę. Bet vis tiek labai skani. Valgiau su bolivinių balandų koše, keptais pomidorais, žiupsneliu gražgarstės ir pačios gamintu aioli. 
Na visko viena nesuvalgiau pakako ir pusės skanėsto, kitą pusę karališkų pietų palikau dukrai.
Kaulai atiteko šuniui. Taip taip, žuvies kaulai- mano šuniui delikatesas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą