Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Varškėtukai- nauja versija


Kepiau tortui biskvitą ir liko baltymai. Nusprendžiau juos panaudoti keptiems varškėčiams. Rezultatas -minkšti, purūs ir tikrai valgomi.

500 gr. 9% riebumo varškės;
2 kiaušinio baltymai;
4 valg. šaukštai miltų;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1/2 arb. šaukštelio druskos.


Varškę išplakiau kartu su kiaušinio baltymų, cukrumi  ir druska el. plaktuvu, kol neliko gumuliukų. Įmaišiau miltus. Su mediniu šaukštu įmaišiau masę. Ji pakankamai minkšta, todėl lipni. Ant stalo gausiai pribėriau miltų ir išplojau "blyną" 1 cm storio. Su apvalia formele išspaudžiau apskritimus ir kepiau įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kol gražiai pagelto. Patiekiau su varškės kremu ir šviežiomis uogomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą