Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Keptas jūrinis upėtakis (arba lašiša) su žalių žirnelių piure


Žirnelių piurė reikia:

400 gr. šaldytų žalių žirnelių
2 Šalotai (arba tiesiog baltas svogūnas, nedidelis)
2 česnako skiltelės
50 gr sviesto
1 valg. šaukštas aliejaus
3 valgo šaukštai grietinėlės. 
1 stiklinė sultinio (vištienos arba daržovių)
½arb. šaukštelio druskos
¼  arb. šaukštelio baltųjų pipirų
šakelė mėtų
Žirnelius išvirti sultinyje. Česnaką ir šalotus susmulkinti ir apkepti svieste ir aliejuje. Žirnelius nukošti ir kartu su pakepintais svogūnais, mėta susmulkinti blendreių. Pabaigoje supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. 
Upėtakio filė pabarsčiau druska ir pipirais ir kepiau 3 minutes ant odos ir dar minutę apvertusi ant kitos pusės.
Garnyrui patiekiau šviežias daržves apšlakstytas balzaminio acto, medaus ir alyvuogių aliejaus mišiniu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą