Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis

Pastaruoju metu kažko vis traukia į ispanišką virtuvę. Peržiūrėjau keletą dešimčių video įrašų, ieškojau ko nors lengvo ir naujo. Pastebėjau, kad labai populiari ispanų virtuvėje Paella (ryžių troškinys). Pagrindinės dalys  - daržovės, ryžiai ir jūros gėrybės. Taip pat ir vištiena.
Pagal vieną receptą pagaminau ir aš. Labai lengvas, gana greitas ir tikrai skanus patiekalas jei mėgstate jūros gėrybes. Tiesa mano indas (Zepter gili keptuvė) buvo mažokas gaminamam kiekiui. Jei būčiau turėjusi didelį troškintuvą su dangčiu, būčiau procesą užbaigusi orkaitėje.
Jums reikės:
2 vištos ketvirčių
1 paprikos
2 pomidorų
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
sauja petražolių
1,5 stiklinės ryžių
100 gr. moliuskų
300 gr. krevečių
aliejaus kepimui
druskos ir pipirų pagal skonį
1 arbatinis šaukštelis "Taco" prieskonių
 Įkaitinti keptuvėje aliejų ir sudėti išspaustą česnaką, trumpai apkepti. Tada sudėti mažais gabaliukais supjaustytą vištieną. Lengvai apkepti iš abiejų pusių. Po to sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir saldžiąją papriką, pomidorus, druską, pipirus ir dar trumpai apkepti. Supilti ryžius, gerai išmaišyti.  Sudėti moliuskus. Įpilti vandens tiek, kad būtų per pirštą virš esamo turinio. Uždengti dangčiu ir dėti į įkaitintą orkaitę 25 min. arba troškinti ant virykles15 min. Sudėti virtas krevetes ir vėl uždengti. Palaukti 7-10 min.ir galite valgyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą