Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Bandelės su cinamonu (arba aguonomis)




Už šį receptą dėkoju dukrai. Nesu bandelių kepimo mėgėja, bet šios labai lengvai paruošiamos ir tikrai skanios. Išbandžiau šį receptą ir su maltomis aguonomis su cukrumi - skonis puikus.

Tešlai:
150 g sviesto arba margarino; 
500 ml pieno;
50 g mielių;
150 g cukraus;
1 šaukštelis druskos;
1 arbatinis šaukštelis kardamono, malto;
1 kg miltų (aukščiausios rūšies)
 Idarui:
75 g sviesto arba margarino
100 g cukraus
1 šaukštas cinamono
1kiaušinis aptepti bandelėms
Ištirpinti margariną. Supilti į jį pieną pašildytą iki maždaug 37 ° C., supilti mieles ištirpintas su šaukštu cukraus. Į pieną įmaišyti cukrų, druską, kardamoną, ir beveik visus miltus. Minkyti, kol  tešla taps minkšta. (Jei reikia: pridėti daugiau miltų). Apdengti tešlą su rankšluosčiu ir 30 - 40 minučių leisti kilti.
Pabarstyti darbo paviršių miltais ir išminkyti tešlą kol nelips prie rankų, tada padalinti į tris dalis tešlą. Iškočioti stačiakampius ir ištepti minkštu margarinu  (kambario temperatūros). Sumaišyti cukrų ir cinamoną ir pabarstyti ant tešlos storą sluoksnį. Suvynioti tešlą, supjaustyti  apie cm storio griežinėliais. Padeti ant skardos ir leisti tešlai dar pakilti (po 30 minučių padidės apie du kartus). Galiausiai aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti 5-8 min.  įkaitintoje orkaitėje 250-275C °. Atšaldyti uždengus rankšluosčiu.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą