Osso buco- tai tradicinis ispanų (ir portugalų) patiekalas iš veršienos kulninės ir daržovių. Kadangi turėjau šaldytuve kiaulienos kulninės, nusprendžiau surizikuoti. Internete labai daug įvairių Osso buco gaminimo būdų, bet pagrindiniai momentai ir ingredientai kartojasi. Gaminama arba orkaitėje, arba ant viryklės.Mano "Osso buco", arba tiesiog troškintai kulninei reikėjo:
3 kulninės;
4 salierų stiebai;3 morkos;
2 svogūnai;
6 saulėje džiovinti pomidorai;
aliejaus kepimui;
3 šaukštai miltų;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis rozmarino;
žiupsnelis čiobrelio;
šviežiai malti juodieji pipirai;
100 ml baltojo vyno;
1 čili pipiras.
Aliejuje pakepinti česnaką, svogūnus, salierų stiebus ir morkas (stambokai supjaustytas). Miltus sumaišyti su druska. Kulninę pabarstyti maltais pipirais ir šiek tiek druskos. Mėsą pavolioti miltuose ir apkepinti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Į gilų troškintuvą sudėti apkeptas daržoves, ant viršaus sudėti apkeptą mėsą, pabarstyti rozmarinais ir čiobreliais, įdėti čili pipirą, supilti vyną ir apie 200 ml vandens, uždengti indą ir troškinti ant silpnos ugnies 1 val. Galima ir orkaitėje ugniai atspariame inde, skonis bus dar geresnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą