Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Velykinis morkų pyragas


Tešlai
4 dideli kiaušiniai
2 puodeliai šviesiai rudos cukraus
1 ½ puodeliai rapsų aliejus
2 puodeliai miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo sodos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
3 puodeliai tarkuotų morkų
1 puodelis auksinių razinų
1 puodelis susmulkintų šviežių (konservuotų) ananasų


Sūrio kremui
 200 gr. nesūdyto sviesto
400 gr. lydyto grietinėlės sūrio, minkšto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
400 gr cukraus pudros
   Papuošimui - 100 gr kokoso drožlių, spalvotų dražė saldainių.
Kiaušinius ir  cukrų gerai išsukti maišytuvu, tada  supilkite rapsų aliejaus ir pastoviai maišykite. Tada suberti išsijotus miltus, kepimo sodą, cinamoną ir druską kartu. Iš vėl maišykite. Pabaigoje įdėti morkas, razinas ir ananasus ir gerai išmaišyti.
Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas (viena apvali kita keturkampė), iškloti kepimo popieriumi.  Įkaitinkite orkaitę iki 200C Kepkite apie 25-30 minučių. Leiskite atvėsti prieš išimdami formos. Apvalioje formoje keptą dalį dėti į šaldiklį valandai laiko. Jį perpjovus pusiau formuojamas kiškis.
Kol pagrindas aušta pasigaminame kremą. Grietinėlės sūrį ir kambario temperatūros sviestą gerai išmaišyti plaktuvu iki vientisos masės. Pridėti cukraus ir vanilės ir sukti iki vientisos lygios baltos masės.
Atšalusį kvadratinį pagrindą padalinti pusiau, sutepti kremu ir uždėti vieną dalį ant kitos. Aptepti kremu. Ant viršaus dėti sulipdytą perpjautą pusiau apvalią formą. Ją taip pat aptepti kremu. Leisti sustingti apie valandą laiko ir tada puošti kokoso drožlėmis.