Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Salotos su vištiena ir kinietiškais grybais

1 morka
1/2  citrinos sulčių
1/2 arb. šaukštelis tarkuoto imbiero
3 valg. šaukštas vandens
1 žiupsnelis sezamo sėklų
1 valg. šaukštas ryžių atcto
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1  skiltelė česnako
2 valg. šaukštas rudojo cukraus sirupo
1 vnt. vištienos krūtinėlės
2 valg. šaukštai sojų padažo
1/2  pekino kopūsto
1/2  ilgo agurko
1 saujalė išbrinkintų juodųjų grybų.

Vištos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis, apibarstyti kariu, druska ir pipirais ir iškepti aliejuje. Pabaigoje sudėti juostelėmis supjaustytus išmirkytus grybus, įberti žiupsnelį sezamo. Kai grybai sušils, ugnį išjungti. Supjaustyti juostelėmis pekino kopūstą, morkas ir agurkus ir sudėti į lėkštę. Iš prieskonių ir vandens pasigaminti padažą, viska gerai išplakti, įdėti išspausto česnako skiltelę. Ant salotų dėti karštą vištieną su grybais ir užpilti padažu.

2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Ridikėlių salotos su varške


1 žiupsnelis krapų
 2 valg. šaukštas majonezo
1 žiupsnelis petražolių
1 valg. šaukštas raudonos paprikos
2  kietai virti kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos ir juodųjų maltų pipirų
1 pundelis ridikėlių
1 pundelis svogūnų laiškų

 Varškę ištrinti su paprika, sudėti susmulkintus krapus, supjaustytus kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Tada sudėti susmulkintus svogūnus, ridikėlius ir petražoles. Įdėti majonezo, druskos ir pipirų ir viską išmaišyti.





2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Kiauliena su grybais ir saldžiarūgščiu padažu


25 g sviesto
1 valg. šaukštas miltų
1 arb. šaukštelis rudojo cukraus
1 vnt. svogūno
1 valg. šaukštas sojų padažo
1 valg. šaukštas sausas baltas vynas
400 g plonais gabalėliais supjaustyta kiaulienos filė
100 g juodųjų kiniškų grybų
3 vnt. konservuoti pomidorai be odos
200 g šaldytų šparaginių pupelių

Sumaišyti cukrų, sojų padažą, vyną ir miltus. Sudėti kiaulieną ir gerai išmaišyti. Palikti 30 minučių pasimarinuoti. 
Keptuvėje ištirpinti 15 g sviesto, sudėti svogūnus ir kepti kol suminkštės, bet neparuduos. Išimti iš keptuvės. Ištirpinti likusį sviestą, sudėti kiaulieną ir kepti apie 5 minutes, pastoviai maišant. Suberti apkeptus svogūnus, šparagus, pomidorus ir grybus. Kepti 10 min., dažnai pamaišyti. Patiekti su ryžiais.