Jums reikės:
1,5 kg. viščiuko;
50 gr. pistacijų
150 gr. saldytų baravykų;
druskos ir juodųjų pipirų;
120 ml. grietinėlės
30 ml. porto vyno
30 ml brendžio
Gaminame:
Visų pirma atskiriame oda nuo viššiuko. Nukauliname mėsą ir sumalame. Nugariname vyną ir brendį. Susmulkiname barvykus. Išplakame lengvai grietinėlę.Vyną, pistacijas, baravykus sudedame į vištienos faršą, gerai išminkome, dedame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Vištienos oda ištiesiame ant kepimo plėvelės sudedame farša. Ji gerai sudaužme, kad neliktų oro tarpų ir suvyniojame. Dedame į kepimo plėvelę,surišame virvele. Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada dedame galantiną į skardą, o skardą į kitą didesnę skardą, į kurią pilame apie 1/3 vandens. Kepame 180 C temperatūroje apie 50 min. Iškepusio galantino viduje turėtų būti apie 68-70 C temp. Valgome atšaldytą.
1,5 kg. viščiuko;
50 gr. pistacijų
150 gr. saldytų baravykų;
druskos ir juodųjų pipirų;
120 ml. grietinėlės
30 ml. porto vyno
30 ml brendžio
Gaminame:
Visų pirma atskiriame oda nuo viššiuko. Nukauliname mėsą ir sumalame. Nugariname vyną ir brendį. Susmulkiname barvykus. Išplakame lengvai grietinėlę.Vyną, pistacijas, baravykus sudedame į vištienos faršą, gerai išminkome, dedame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Vištienos oda ištiesiame ant kepimo plėvelės sudedame farša. Ji gerai sudaužme, kad neliktų oro tarpų ir suvyniojame. Dedame į kepimo plėvelę,surišame virvele. Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada dedame galantiną į skardą, o skardą į kitą didesnę skardą, į kurią pilame apie 1/3 vandens. Kepame 180 C temperatūroje apie 50 min. Iškepusio galantino viduje turėtų būti apie 68-70 C temp. Valgome atšaldytą.