Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Vištienos galantinas su pistacijomis

Jums reikės:
1,5 kg. viščiuko;
50 gr. pistacijų
150 gr. saldytų baravykų;
druskos ir juodųjų pipirų;
120 ml. grietinėlės
30 ml. porto vyno
30 ml brendžio

Gaminame:

Visų pirma atskiriame oda nuo viššiuko. Nukauliname mėsą ir sumalame. Nugariname vyną ir brendį. Susmulkiname barvykus. Išplakame lengvai grietinėlę.Vyną, pistacijas, baravykus sudedame į vištienos faršą, gerai išminkome, dedame druskos ir šviežiai maltų pipirų. Vištienos oda ištiesiame ant kepimo plėvelės sudedame farša. Ji gerai sudaužme, kad neliktų oro tarpų ir suvyniojame. Dedame į kepimo plėvelę,surišame virvele. Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada dedame galantiną į skardą, o skardą į kitą didesnę skardą, į kurią pilame apie 1/3 vandens. Kepame 180 C temperatūroje apie 50 min. Iškepusio galantino viduje turėtų būti apie 68-70 C temp. Valgome atšaldytą.

Gaivus maskarponės sūrio tortas su avietėmis



Kadangi labai trūko laiko, biskvito nekepiau, bet nusipirkau parduotuvėje skirtą tiramisui. Šaldytuve dar turėjau naminių tirntų šaldytų aviečių. Nusprendžiau jas sunaudoti. Tai gi eksperimentavau. Šiandien galiu pasakyti, kad pavyko!
Tai gi Jums reikės:
Biskvito;
500 gr. saldytų aviečių;
300 gr. maskarponės sūrio;
200 ml riebios grietinėlės;
1 pakelis Dr. Oetker  želatinos;
cukraus pagal skonį;
1 apelsino sulčių;
Braškių papuošimui
Gaminimas labai paparastas:
Apelsino sultimis užpilti puse pakelio želatinos ir brinkinti 20 min, tada pašildyti vandens vonelėje
Kitą pusę pakelio užpilti puse stiklines karšto vandens ir išmaišyti su pertirntomis avietemis.
Maskarponę išplakti su cukrumi, tada pamažu srovele pilti gireitnėlę ir pastoviai plakti iki standžios konsistencijos. Supilti Apelsinų sultis su išbrinkita želatina. 
Biskvito lakštą dėti į pailga formą (naudojau skardą) aptepti 2/3 pertrintų aviečių, dėti antrą sluoksnį ir ant jo sudėti likusias avietes. Leisti pradėti stingti ir tada sukrėsti Maskarponės sūrio masę. Leisti sustingti ir tada puošti bražkėmis, ar kitomis mėgstamomis uogonmis. Aš dar apibarsčiau migdolų drožlėmis.
Tortas buvo labai skanus :)

Šokoladinis morkų tortas velykoms

3 stiklinės tarkuotų morkų
180g margarino „Vilnius“ kepiniams
1 stiklinė rudojo cukraus
3 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (11 gr.)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis druskos
100 gr. auksinių razinų

Kremui:
 500 gr. Maskarponės sūrio
200 ml. riebios grietinėlės 

1 stiklinė cukraus
½ arb. šaukštelio vanilino esencijos
1 citrinos sultys.

Papuošimui:
200 gr. juodojo šokolado
100 ml. giretinėlės
1 apelsino žievelės.
 Cukrų gerai išplakti su kiaušiniais. Margariną ištirpdyti vandens vonelėje, sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti morkas, razinas, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilstyti į tris apvalias kepimo formas (kepti apie 30 min.), arba į vieną formą, bet tada reikės kepti apie valandą laiko, 180C ir atvėsusį supjaustyti. 


Kremui išplakti Maskarponę su cukrumi su grietinėle iki tirštos konsistencijos, supilti citrinos sultis, vanilino esenciją, išmaišyti ir sutepti visiškai atvėsusius morkų pyrago lakštus.
Dėti tortą į šaldytuvą geriausiai per naktį.
Grietinėlę užvirinti ir nukelti nuo ugnies, sudėti sutrupintą šokoladą ir maišyti iki vientisos lygios kreminės konsistencijos. Leisti atvėsti ir aptepti tortą. Papuošimui naudojau "Rūtos" saldainius su migdolais ir apelsinų cukatas. Jas pagaminau virdama cukraus sirupe ant lėtos ugnies apie 30 min.