1 svogūnas;
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 morkos;
2 vnt. česnako skiltelių;
pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
1/2 vnt. muskato;
500 g kepto šaldyto moliūgo arba šviežio;
1 vnt. Indelis Memel blue lydyto sūrio;
1 arb. šaukštelis Tako padažo.
Morkas, česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti, apkepinti aliejuje ir sudėti į puodą su vandeniu (arba sultiniu). Tada sudėti šaldytų moliūgų minkštimą (aš pasigaminu žiemai, iškepusi visą moliūgą orkaitėje ir išėmusi minkštimą sudedu į indelius ir į kamerą) ir virti, kol daržovės bus išvirusios. Tada viską sutrinti su blenderiu, supilti sūrelį ir užvirti sriubą. Sutarkuoti muskatą, įdėti druskos, pipirų ir dar jei mėgstate aštriau Tako padažo arbatinį šaukštelį. Patiekti su skrudinta duona, arba keptos duonos kubeliais.