Pomidorai 2 kg
Svogūnai (nedideli) 5 vnt.
Druska 1 valg. šaukšt.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Actas 9 % 4 valg. šaukšt.
Kvepiantieji pipirai 8 vnt.
Lauro lapai 5 vnt.
Gvazdikėliai 5 vnt.
Želatina 4 valg. šaukšt.
Svogūnai (nedideli) 5 vnt.
Druska 1 valg. šaukšt.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Actas 9 % 4 valg. šaukšt.
Kvepiantieji pipirai 8 vnt.
Lauro lapai 5 vnt.
Gvazdikėliai 5 vnt.
Želatina 4 valg. šaukšt.
Svogūnus nulupti ir palaikyti šaltame vandenyje pusvalandį. Tada supjaustyti žiedeliais. Pomidorus taip pat supjaustyti žiedeliais. Puse stiklinės šalto virinto vandens užpilti želatiną ir išbrinkinti.
Pasigaminti marinatą 1 litrui vandens: 1 valgomas šaukštas druskos, 3 šaukštai cukraus ir 4 šaukštai acto. Į vandenį suberti druską, cukrų, prieskonius ir užvirti. Užvirus supilti actą ir ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Į stiklainius dėti sluoksniais svogūnus ir pomidorus. Praktiškai vienas svogūnas- vienam puslitriniam stiklainiui. Nebijoti pomidorus šiek tiek paspausti. Užpilti karštu marinatu, pridengti dangteliais ir kaitinti puslitrinius stiklainiukus įstačius į vandenį 15 min. nuo užvirimo. Tada užsukti stiklainius.
P.S.Iš šio kiekio išeina 5 pulsitriniai stiklainiai.
Patys megstamiausi mano vyro pomidorai :)
AtsakytiPanaikintiAš, kai atvėsta stiklainiai, dedu į šaldytuvą, kad sustingtu drebučiai ir tik tada nešu į rūsį. Nes, jeigu nėra rūsys labai šaltas, želatina nesustingsta. Žinoma pomidorai būna skanūs tačiau nėra drebučių efekto. Toks būtų mano pastebėjimas.
AtsakytiPanaikintiAš taip pat dedu į šaldytuvą, tik neparašiau.
AtsakytiPanaikintiar butinai reikia gvaizdikeliu nes nemekstu
AtsakytiPanaikintiTikrai nebtūtina dėti gvazdikėlių, nes jie dedami tik dėl kvapo :)
AtsakytiPanaikintiAr marinato ingredientai pateikti 1 litrui vandens? Ačiū už atsakymą;-)
AtsakytiPanaikintiŽiūrėkite aprašymą: Pasigaminti marinatą 1 litrui vandens:
AtsakytiPanaikintiO ar butina laikyti rusyje? Rytoj darysiu pagal si recepta.Aciu, Almina:).
AtsakytiPanaikintiAs atsaldau saldytuve ir laikau spintelėje nes neturiu rusio. Prieš valgant įdedu stiklainiuką į šaldytuvą.
AtsakytiPanaikintiDekoju uz atsakyma ir lekiu pirkt pomiduru:). Sekmes Jums.
PanaikintiSekmės :)
AtsakytiPanaikintireceptas patiko bus išmėgintas . Ačiu
AtsakytiPanaikintiPatys megstamiausi mano ... bet niekada nepavyksta pasidaryt, arba rugstus arba nesustinge gaunas ;(
AtsakytiPanaikintiAš taip pat viską darau,tik kai jau sudedu paruoštus stiklainius kaitinimui,niekuomet nelaukiu kol tas vanduo užvirs.Kaip sakydavo mano mama,to daryti negalima,nes nestingsta želatina.Reikia tiesiog pakaitinti iki virimo.Be abejo tai tik mano asmeninė nuomonė ir aš visuomet taip darau.Paskui kai užsuku stiklainiukus,laikau juos apverstus kol atvėsta,kol galiu sudėti į šaldytuvą.Šaldytuve jie pastovi na daugiausiai per naktį kol sustingsta ir išnešu į rūsį.Labai gerai stovi visą žiemą.Būna ,kad sūnui Kalėdoms siunčiu į Norvegiją,net pas jį per kelias dienas kelionės,želatina gerai laiko-neatsileidžia.
AtsakytiPanaikintiAčiū už patarimą.
AtsakytiPanaikintiar galima geltonus pomidorus vakuoti su zelatina
AtsakytiPanaikintiTinka visi nepernoke :)
AtsakytiPanaikintigeras receptas,prisidariau ir as pomidoru,aciu jums
AtsakytiPanaikintiNemaniau, kad pomidorai drebučiuose ir dar su svogūnais gali būti skanu. O mano vyras dėkoja recepto išradėjui. :)
AtsakytiPanaikintiNa šis receptas mėgstantiems svogūnus ir drebučius ;)
PanaikintiSveiki, o stiklainius deti kaitinti i salta vandeni? Aciu
AtsakytiPanaikintiAš dedu i drungna iš krano ;)
AtsakytiPanaikintiJie nuostabūs!!! Darau jau antrą vasarą,tik pjaustau ne griežinėliais,o skiltelėm gan stambiom,mat anyta taip darydavo(čia kad vyrui įtikt ;) :)
AtsakytiPanaikintiMan labiau patinka riekelėmis, nes jie gražiai atrodo ir daugiau telpa į stiklainį :)
AtsakytiPanaikintiman liko marinato gal per daug suspaudiau pamidorus.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiGeriau kai lieka... matyt priklauso ir nuo to kaip supjaustyta ir kiek pridėjot.
AtsakytiPanaikinti