Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Cukinija su Džiugo sūriu




Viena cukinija;
Druskos  1 valgomas šaukštas;
Sviesto 1 valgomas šaukštas
Džiugo sūrio 50 gr.

 Cukiniją nulupti, išimti sėklas (jei jauna nereikia nei lupti, nei sėklų išimti) ir supjaustyti 5-7 cm ilgio, 2-3 cm storio juostelėmis. Užvirti vandenį, suberti druską ir sudėti cukinija. Pavirti 3-4 min. ir išgriebti į nedidelį kiekį šalto vandens su daug ledukų (cukinija išliks labai gražios sodrios spalvos). Palaikyti iki 1 min. ir išgriebti į kiaurasamtį. Nuvarvėjus vandeniui sudėti ant lentelės ir dar nusausinti su popieriniu rankšluoščiu. Sudėti cukiniją į kepimo skardą, aptepti sviestu, gausiai pabarstyti sūriu ir kepti orkaitėje apie 15-20 min. 200C temper., kol sūris gražiai apskrus. 

2 komentarai:

  1. o kam cukinija dar apvirti, jei gabaliukai nedideli ji ir taip pakepus orkaiteje bus minksta... ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galima būtų pabandyti ir nevirtas.
    Tiesiog receptas graikiškas, viską dariau tiksliai kaip liepė. Ir ant apvirtos cukinijos labai lengvai užsitepė sviestas.

    AtsakytiPanaikinti