Neatsispyriau pagundai ir nusipirkau (ganėtinai brangaus) paragauti IKI šefo Lino Semėno krautuvėlėje pagaminto vištienos kepenų pašteto. Paštetas be jokių E, su savotišku prieskoniu. Man patiko. Kadangi ant dėžutės buvo priklijuota kaina su sudėtimi, nusprendžiau ir pati pasigaminti naminį paštetą. Laiko užėmė tikrai nedaug, aišku skonis ne toks kaip Lino, bet tikrai neprastesnis. Ypač gerą skonį suteikė alyvuoges. Pabandykite ir Jūs.
500 gr. kepenėlių;
50 gr. šalto rūkymo šoninės;
1 vidutinio dydžio mėlynas
svogūnas;
šaukštelis čiobrelių;
šaukštelis česnako granulių;50 gr.juodųjų alyvuogių;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
50 gr. sviesto;
druskos ir maltų juodų pipirų pagal skonį.
Kepenėles virti 30 min. kartu su rūkytos šoninės gabaliuku. Į vandenį įdėti kvepiančių pipirų ir lauro lapų. Išvirusias kepenėles sumalti kartu su šonine. Keptuvėje svieste apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, pabaigoje suberti čiobrelius ir česnaką. Viską sukrėsti į maltas kepenėles, įpilti pusę stiklinės vištienos sultinio (jei neturite tiks paprastas virintas vanduo) ir labai gerai išplakti (aš maišiau su elektriniu virtuviniu kombainu). Įdėti pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodų piprių. Blenderiu susmulkinti alyvuoges, jas išsukti su alyvuogių aliejumi sukrėsti į paštetą ir viską gerai išsukti. Jei nemėgstate alyvuogių galite ir nedėti.