Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. gruodžio 30 d., pirmadienis

Auksaspalvė dorada su kepta cukinija ir popmidorais


2 Dorados
1 citrina
citrininių pipirų pagal skonį
1 valgomas šaukštas sviesto
1 žiupsnelis petražolių kapotų
druskos pagal skonį.
1 cukinija
200 gr. vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus kepimui
Doradą išskrosti, nuvalyti žvynus. Įtrinti prieskoniais. Į vidų sudėti sviestą sumaišytą su petražolėmis, idėti po porą skiltelių citrinos. Dar kelias riekeles uždėti ant viršaus. Dėti į kepimo skardą. aplink sudėti riekelėmis supjaustytą cukiniją, apibarstyta druska ir apšlakstyti, o dar geriau apipurkšti alyvuogių aliejumi. Sudėti pomidorus ir kepti orkaitėje apie 20 min. 160C temperatūroje.

Triušienos kepenėlių parfė

400 gr. triušio kepenėlių
120 gr. sviesto
200 ml riebios grietinėlės
3 kiaušinių tryniai
2 arbatiniai šaukšteliai druskos (nubraukti)
1 arbatinis šaukštelis 5 pipirų mišinio
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
100 ml brendžio (naudojau viskį, nes neturėjau brendžio)
150 ml. porto arba Madeiros vyno
1 vidutinis svogūnas
1 skiltelė česnako
100 gr. šalto rūkymo kumpio (nebūtina)
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus
2 valgomi šaukštai modenos balzaminio acto
sviesto ir alyvuogių aliejaus kepimui
Kepeneles numirkyti šaltame vandenyje. Išpjaustyti plėveles. Keptuvėje su šaukšteliu sviesto ir alyvuogių aliejumi apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, sudėti cukrų ir supilti actą, kepti apie 3 min. kol karamelizuosis svogūnai. Tada supilti viskį, vyną, suberti čiobrelius ir virti kol liks skysčio tik apie trečdalis buvusio tūrio. Atvėsinti. Su malti kepenėles. Aš tai darau su elektriniu kombainu ir jam dirbant visus produktus beriu tokia eilės tvarka:
suberiu druską ir pipirus;
dedu po vieną trynį;
supilu išlydytą sviestą;
supilu atvėsusius svogūnus su vynu;
pabaigoje supilu grietinėlę.
Viską sumaišius būna tokia grietinėlės tirštumo masė. Kepimo formą išklojau folija. Tada sudėjau juostelėmis supjaustytą rūkytą kumpį ir ant viršaus supyliau kepenėlių masę. užpildžiau 2/3 indo. Kas netilpo supyliau į nedidelius molinius indelius. Kepimo formą įstačiau į kepimo skardą su vandeniu. Kepiau parfė 30 min. 160C temperatūroje. Atvėsusį parfė išversti į lėkštę ir ragauti. Skanaus. Nežinau ar tai dėl parinktų prieskonių ar dėl triušio kepenėliu, bet parfė skonis NIAM NIAM :)