400 gr. šokoladinių sausainių
100 gr. riešutų (lazdyno, graikiškų ar migdolų)
2 valg šaukštai medaus
2 valg. su kaupu kokoso aliejaus
500 gr. maskarponės
400 ml grietinėlės (galima ir 15 % riebumo)
100 gr. miltinio cukraus
½ citrinos sulčių
200 gr. juodo arba pieniško šokolado
1 stiklinė šviežių vyšnių arba aviečių
5 arbat. šaukšteliai ( nubraukti) želatinos
100 ml. pieno arba vandens želatinos brinkinimui.
Želatiną užpili pienu (arba vandeniu) ir brinkinti pagal instrukciją. Sausainius susmulkinti kartu su riešutais. Gautus miltus sumaišyti su medumi ir kokoso aliejumi ir iškloti išardomos tortinės šonus ir dugną. Dėti pagrindą į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui arba į šaldiklį 5 min. Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle ir miltiniu cukrumi, supilti citrinos sultis. Galima paskaninti vanilės esencija. Pastoviai maišant supilti išbrinkintą želatiną į maskarponės masę. 1/3 gauto kremo sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Ant pagrindo tolygiai paskirstyti naudojamas uogas ir užpilti šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5-7 min. Tada sudėti likusį maskarponės sūrio kremą ant šokoladinio sluoksnio ir papuošti turimomis uogomis. Dėtį tortą į šaldytuvą nakčiai, o jei norit valgyti greičiau į šaldiklį kokioms 10-15 min.