Norintiems sulieknėti siūlau keletą receptų su daigintomis sėklomis. Jų galite rasti prekybos centruose arba užsiauginti namuose. Maistingosios savybės daigintose sėklose išauga keleriopai. Daigintų ankštinių sudėtyje kelis kartus padaugėja vitamino C, E ir visų B grupės vitaminų. Sunkiai virškinami baltymai daigintuose grūduose suskyla ir tampa lengvai virškinami, sudėtingi krakmolai pavirsta cukrumi ir dėl šios priežasties daiginti ankštiniai yra saldūs. Mineralų, fermentų ir maistinių skaidulų santykis yra labai geras, be to nedaug kalorijų.
1 avokadas
1 nedidelis agurkas
1pomidoras
Saujalė lapinių salotų
Saujalė daigintos liucernos
Jogurtinis padažas
Daržoves supjaustome norimo dydžio kubeliais. Sluoksniais dedame į salotinę. Viršutinis sluoksnis daigintos liucernos. Pagardiname jogurtiniu padažu. Padažą gaminu taip: sumaišau du šaukštus natūralaus joguro, du šaukštus alyvuogių aliejaus, pusę šaukštelio ciberžolės ir ant peilio galo keturių pipirų mišinio. Galima dar įberti truputėlį druskos. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant salotų.