Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Persikais karamelizuotas kumpis




Kiaulienos kumpis  2 kg
Abrikosų arba persikų džemas 300 ml
Konservuoti persikai 400 ind.
Garstyčios 2 valg. šaukšt.
Imbieras 2 arbat. šaukštel.
Česnakų granulės arba šviežias česnakas 2 
arbat. šaukštel.
Rudas cukrus 3 valg. šaukšt.
Citrina 1 vnt.
Druska 2 arbat. šaukštel.
Juodieji ir kvapnieji pipirai 1 arbat. šaukštel.
Rozmarinai (džiovinti) 2 arbat. šaukštel.
Lauro lapai    5 vnt.



1. Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais ir surišti, kad gautūsi apvalus ir susispaustu. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Praušusio kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.
2.  Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus įdėti garstyčias, imbierą, cukrų, išspausti citrinos sultis ir pastoviai maišant virti apie 20 min. kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusę viso kiekio) aptepti kumpį. Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Įpilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 min 180-170 C temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą