Šokoladiniam pagrindui:
150 gr. kambario temperatūros sviesto;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai;
300 gr. miltų;
11 gr. kepimo miltelių;
druskos ant šaukštelio galiuko;
2 valgomi šaukštai su kaupu kakavos miltelių;
150 ml. espreso kavos.
Serbentų putėsiams
300 ml. serbentų sulčių (pasaldinti pagal skonį);
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
150 ml. grietinėlės.
Rikotos kremui:
250 ml. rikotos;
1 arbat. šaukštelis vanilės estrakto;
3 valg. šaukštai cukraus;
100 ml. giretinėlės;
2 arbat. šaukšteliai želatinos.
1. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo, tada dėti po vieną kiaušinį ir plakti elektriniu maišytuvu apie 5 min.
Atskiram dubenyje persijoti miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską.
Mišinį atsargiai įmaišyti į sviesto/cukraus/kiaušinių masę, bet be elektrinio mikserio, pabaigoje įmaišykite atvėsusią espreso kavą.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą ir kepti 170 C temp. įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Patikriname sausu pagaliuku jei ištraukus jis sausa, tortas iškepęs. Geriau neperkepti, bus skaniau. Iškepusį biskvitą palikite ko atvės ir tik tada perpjaukite per pusę.
2. Želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens, ištirpinti vandens vonelėje ir sumaišyti su serbentų sultimis.dėti į šaldiklį, kad sustingtų. Tada išplakti el. plaktuvu įki purių putų ir pamažu pilti grietinėlę, pastoviai plakant, kol gausis vienalytis rožinis kremas.
3. Rikotos masei želatiną užpilti grietinėle, išbrinkinti ir ištirpinti vandens vonelėje. Rikotą išplakti su cukrumi, vanile, pabaigoje lengva srovele supilti želatiną ir išplakti iki vienalytės masės.
4. Į tortinę formą dedame vieną biskvito pusę užtepame serbentų putėsiais ant viršaus kitą dalį biskvito. Ant biskvito dedame pradėjusią stingti rikotos masę ir puošiame turimomis uogomis. Dedam tortą į šaldytuvą nakčiai. Sustingusį tortą išimame iš formos ir aptepame kokosų drožlėmis arba šokoladinių sausainių trupiniais.