Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Marokietiška avienos šonkaulių sriuba su žirniais




500 g avienos šonkauliukų;
2 svogūnai;
2 skiltelės česnako;

1 morka;
400 ml naminių pomidorų sulčių su tirščiais (arba smulkintų pomidorų savo sultyse);
200 ml neskaldytų žirnių (galima išmirkyti vandenyje kelias valandas);
0,5stiklinės lęšių (naudojau žalius);
sauja lakštinių makaronų;
1 arbat. šaukštelis malto kumino;
sauja šviežių kapotų petražolių;
1 arbat. šauštelio ciberžolės;
1 šaukštelio imbiero;
1 lazdelė cinamono;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);

aliejaus kepimui.
 Dideliame ketaus puode storu dugnu įkaitinau aliejų ir
 apkepiau avienos šonkauliukus kartu su česnako skiltelėmis. Tada sudėjau stambiai supjaustytus svogūnus ir morką bei pastoviai maišydama kepiau apie penkias minutes.
Supyliau pomidorų sultis, subėriau ciberžolę, kuminus, kalendras, cinamoną, druską, pipirus ir žirnius. Užpyliau 2,5 l vandens ir ant lėtos ugnies troškinau apie 2 valandas, kol žirniai suminkštėjo.
Tada subėriau nuplautus lęšius ir dar viriau apie 20 min. kol lęšiukai išvirė, o mėsą buvo lengva atskirti nuo kaulo.
Pabaigoje sudėjau makaronus, viriau kol makaronai buvo al dente. Pabaigoje gausiai pabarsčiau kapotomis petražolėmis ir nukėliau puodą nuo ugnies. Buvo tikrai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą