Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Špinatų pyragas su feta sūriu/špinatų padažas


500 g Špinatų;
50 g Parmezano sūrio;
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
1 vnt. kiaušinis;
200 g Feta tipo sūrio;
pagal skonį pipirų.
Špinatus nuplikyti karštu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti. Sumaišyti su feta sūriu, sutarkuotu parmezano sūriu ir kiaušiniu. Įberti pipirų.
Tešlos lapelius šiek tiek prakočioti, dėti įdaro ir suvynioti į rulonėlį. Rulonėli dėti į kepimo indą, vieną prie kito. Pradėti nuo krašto ir sukti iki vidurio. Aptepti kiaušiniu.
Kepti 200C tem. apie 30-35 minutes. Skanus ir karštas ir šaltas.


https://www.youtube.com/watch?v=r10HkBkKZVc

https://www.youtube.com/watch?v=VsDdbTRrMuo

2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Malta - svetingu, paslaugių žmonių kraštas!




Tradicinius Maltiečių patiekalus pavyko paragauti vienų pietų metu. Gamino būsimieji šefai, aptarnavo- busimieji padavėjai Maltos profesinės mokyklos, kuri angliškai skamba labai gražiai "The Institute of Tourism Studies" moksleiviai.

http://www.its.edu.mt/abouts-us-its.html

Neprasčiau už 5 žvaigždučių restoraną Lietuvoje. Viskas buvo tikrai skanu.





Užkandis

 Matos vynas, jo buvo galima užsisakyti mokyklos mokomajame restorane.
 Daržvių sriuba su kiaušiniu ir oškos sūriu

 Taip buvo patiektas pagrindinis patiekalas
Pagrindinis patieklas I "Įdaryta jautinos nugarinė su Grill daržovėmis"
Pagrindinis patiekalas II Tradicinis troškintas triušis baltame vyne
 Desretas I
Desertas II
 Būsimieji vyrėjai Maltoje



Raudonųjų burokėlių traškučiai



4 citrinos dydyžio burokėliai;
žiupsnelis druskos;
2 valg. šaukštai aliejaus;
žiupsnelis džiovinto rozmarino;

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Šitam kiekiui reikėjo 2 skaardų.
Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle, tada griežinėliai būs vienodo storio.
Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir apibarstykite druska.galima dar apibarstyti džiovintu rozmarinu
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Burokėliai bus traškūs kai atvės.

Švediškos mamos salotos (Vištienos salotos su kriaušėmis ir avokadu)



2 vnt. vištos krūtinėlių (virtu, keptu arba rukytų)
 druskos, pipiru;
3 kriaušių;
3 avokadų;
100 g graikinių riešutų.
Padažui:
250 ml majonezo, 2 garstyčių šaukštelių; žiupsnelis kario.


Nedideliais gabalėliais (kubeliais)  supjaustyti vištieną, kriaušes ir avokadus. Graikinius riešutus susmulkinti. Sumaišyti padžui skirtus produktus.
Didelėje lėkštėje viską gražiai susluoksniuoti: pirmas sluoksnis — kriaušių, ant jo — avokadų ir vištienos. Ant viršaus užpilti padažu i apibarstyti riešutais. Kadangi turėjau pusę granato vaisiaus, pagardinau dar jo sėklomis. Tiko! Skanaus.

Perlinių kruopų sriuba su džiovintais baravykais


2-3 vnt. rūkytų vištienos sparnelių, arba 1 vištienos ketvirtis
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
50 gr. džiovintų baravyku;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, poro, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
 Nuplautus džiovintus baravykus ir perlines kruopas dėti į puodą, įpilti apie 3 litrus vandens, sudėti rūkytą vištieną, raudonėlį, lauro lapus, pipirus ir užvirinti. Ugnį sumažinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti ant silpnos ugnies, kad vanduo vos vos virtų apie 1-1,15 val. Apkepinti kelias minues aliejuje susmulkintą svogūną ir morką, dėti į sriubą ir virti dar apie 20 min. Pabaigoje įdėti susmulkintas petražoles (tinka ir džiovintos), žiedeliais supjaustytą porą ir maltų pipirų. Prieš patiekiant pagardinti grietine.