500 g varškės;
225 g miltų;
150 g sviesto;
200 g cukraus;
3 kiaušiniai;
1 valgomas šaukštas krakmolo;
1 citrinos žievelė;
žiupsnelis druskos;
1/2 šaukštelio vanilės esencijos;
1 valgomas šaukštas kakavos;
1/2 šaukštelio romo.
Iš miltų, sviesto, 75 g cukraus, citrinos žievelės ir žiupsnelio druskos suminkykite tešlą, kol neliks sausų miltų. 1 valandą laikykite šaldytuve.
Kiaušinius išplakite su 125 g cukraus. Sudėkite varškę ir krakmolą. Visą masę pagardinkite vanile, Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną įmaišykite kakava į kitą dalį - romo esenciją arba romą.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu arba patieskite kepimo popieriaus, iškočiokite tešlą ir išklokite ją. Ant tešlos supilkite šokoladinę masę, ant jos su romu sumaišytą masę. Pyragą kepkite 1 val.