Ieškoti šiame dienoraštyje

2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Avižinių dribsnių blynai II

2,5 stiklinės avižinių dribsnių;
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
3 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens
2 kiaušinai;
30 gr. mielių;
100 gr. sviesto (galima keisti alyvuogių aliejumi)
3 valgomi šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos.

Pašildyti pieną ir sutrupinti į jį mieles, palaukti kol pradės "vaikščioti". 
Avižinius dribsnius ir miltus sumaišyti ir suberti į pieną, gerai išmaišyti, uždengti rankšluoščiu ir padėti šiltai 45- 60 min. Kiaušinių trynius išplakti su  cukrumi ir druska, į juos supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti  bei supilti į pakilusią tešlą. Pakilusią tešlą blenderio pagalba išplakiau  iki vientisos masės, nes dribsniai buvo natūralus, ilgai verdami.  Tešlą dar 15-20 min. atidėti, kad vėl pakiltų.
 Į įkaitintą keptuvę samčiu pilti tešlą,  kai viena pusė apkeps - apversti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą