2,5 stiklinės avižinių dribsnių;
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
3 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens
2 kiaušinai;
30 gr. mielių;
100 gr. sviesto (galima keisti alyvuogių aliejumi)
3 valgomi šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos.
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
3 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens
2 kiaušinai;
30 gr. mielių;
100 gr. sviesto (galima keisti alyvuogių aliejumi)
3 valgomi šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos.
Pašildyti pieną ir sutrupinti į jį mieles, palaukti kol pradės "vaikščioti".
Avižinius dribsnius ir miltus sumaišyti ir suberti į pieną, gerai išmaišyti, uždengti rankšluoščiu ir padėti šiltai 45- 60 min. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir druska, į juos supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti bei supilti į pakilusią tešlą. Pakilusią tešlą blenderio pagalba išplakiau iki vientisos masės, nes dribsniai buvo natūralus, ilgai verdami. Tešlą dar 15-20 min. atidėti, kad vėl pakiltų.
Į įkaitintą keptuvę samčiu pilti tešlą, kai viena pusė apkeps - apversti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą