120 gr. kiaušinio baltymų (4 kiaušinių);
200 gr. juodo šokolado;
200 gr. cukraus pudros;
1 /4 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties;
druskos ant peilio galo.
200 gr. juodo šokolado;
200 gr. cukraus pudros;
1 /4 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties;
druskos ant peilio galo.
Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinių baltymus su druska kol suputos. Tada suberkite citrinos rūgštį ir pastoviai plakant po truputį pilkite cukraus pudrą. Plakite apie 10 minučių, kol baltymai taps žvilgūs, standūs. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir atvėsinkite. Tada supilkite į baltymus. Atsargiai mentele permaišykite, bet nepersistenkite, svarbu, kad matytųsi kontrastas tarp tamsaus šokolado ir balto morengo. Orkaitę įkaitinkite iki 145-150 C temp. Morenginę masę sukrėskite į konditerinį maišą ir išspauskite apie 3-4 cm pločio apskritimus. Palikti nemažus tarpus, nes morengai plėsis. Kepti 15-20 min.