Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Cukinijų blynai su feta sūriu arba varške

Viena vidutinio dydyžio cukinija;
300 gr. fetos  sūrio arba varškės;
džiovintų arba žviežių petražolių;
2 kiaušiniai;
4 valgomi šaukštai miltų;
druskos pagal skonį jei dėsite varškę, o ne fetos sūrį.


Cukiniją sutarkuoti su smulkia burokine tarką. Cukinijas nuspausti (labai sausai nereikia), įmušti kiaušinį, sutrupinti fetos sūrį, suberti miltus, susmulkintas petražoles. Viską gerai išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti  blynukus kaip įprastai. Skonis labai primena bulvinius blynus. Labai skanu valgyti su varškės-česnako padažu. Arba su grietine.