Sakyčiau ši sriubytė- pavykęs eksperimentas. Net nesitikėjau, kad grietinėlė taip puikiai derės su aitriąja paprika, o žirneliai su krevetėmis ir moliuskais. Ir skonis ir kvapas - buvo puikus.
Bulvės 4 vnt.
Morka (didelė) 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakai 2 skilt.
Žuvies sultinys 1 l
Krevetės šaldytos nuluptos 200 g
Moliuskai šaldyti 100 g
Aitrioji paprika 1 vnt.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Kvietiniai miltai 1 valg.
šaukšt.
šaukšt.
Grietinėlė (10 proc. rieb.) 250 ml
Šaldyti žirneliai 150 g
Žuvies sultinį išsiviriau iš vakaro iš Karpio galvos ir atraižų.
Žuvies sultinį supilti į puodą, įpilti dar apie 0,5 l vandens. Sudėti kubeliais supjaustytas bulves. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintą česnaką, svogūną ir smulkiai sutarkuotą morką. Viską sudėti į puodą su bulvėmis ir virti kol bulvės gerokai sukris. Tada sudėti plonais girežinėliais supjaustytą aitriąją papriką, suberti šaldytus žirnelius, druską, pipirus, raudonėlį, petražoles ir virti apie 7 min. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sumaišyti su
šaukštu miltų, trumpai pakepinti, įpilti pora samčių sriubos iš puodo ir pastoviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Supilti viską i puodą.Paibaigoje sudėti krevetes ir moliuskus, supilti giretinėlę, leisti sriubai užvirti ir išjungti. Patiekiant pabarstyti susmulkintais šviežiais krapais.